Rafael Nadal

Spanske 19-åringen sänkte Rafael Nadal på Madrids grus

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Spanske kungen Felipe VI satt på läktaren vid Madrids ATP-turnering.

Han kan ha fått bevittna ett tronskifte.

Carlos Alcaraz har i ett par år pekats ut som tennisen stora framtidsnamn.

Inte konstigt då 19-åringen (fyllde i går) redan tagit sig fram till kvartsfinal i US Open, tagit fyra ATP-titlar och är rankad nia i världen.

Men det är ingen enkel sak att bli bäst i Spanien. Världstrean Rafael Nadal, 35, har slagit honom i deras två enda inbördes möten hittills. Framför allt grussegern i Madrid i fjol (6–1, 6–2) visade på klasskillnaden.

Spaniens kung Felipe VI på plats på läktaren

Men på ett år händer det mycket. I dag ställdes spanjorerna mot varandra i kvartsfinalen på Madrids grus. Och Carlos Alcaraz visade direkt att han tagit stora steg sedan senast. Med mängder av vinnare sopade han Nadal av banan i första set som han vann med 6–2 inför ögonen på den spanske kungen.

”Något av det största som kan hända”

I andra set vände allt när Alcaraz stukade till foten ordentligt i en sidledsförflyttning. Läkaren kallades in, tejpade den hårt men efter det var han en annan spelare. Förlorade först sitt eget servegame blankt och Nadal kunde sedan springa hem setet med 6–1.

Carlos Alcaraz skulle dock komma tillbaka. I tredje bröt han Nadals serve blankt fram till 3–1 och kunde sedan hålla till seger efter ett iskallt sista game där han skaffade sig matchboll med en välavvägd stoppboll och sedan punkterade matchen med en makalös sista boll där han sprang in en passering. Sista set skrevs till 6–3 för Alcaraz.

– Att slå Nadal på grus i Madrid, det måste vara något av det största som kan hända honom i hans karriär just nu, säger Eurosports Maria Strandlund Tomsvik.

Rafael Nadal lämnade centrecourten till stående ovationer medan Carlos Alcaraz stannade kvar och njöt av stunden.

För Carlos Alcaraz väntar nu Novak Djokovic i semifinal.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Carlos Alcaraz
Rafael Nadal
Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Därför vann Ystad

ÄMNEN I ARTIKELN

Rafael Nadal

Tennis

Felipe VI

Carlos Alcaraz