Slår tillbaka: ’Han har ingen aning…’

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Federer kritisk mot Beckers uttalande

Roger Federer och Boris Becker.
Foto: TT
Roger Federer och Boris Becker.

Boris Becker sägs peka ut Roger Federer som en hycklare.

Nu slår den schweiziske ikonen tillbaka.

– Boris har ingen aning. Han känner inte mig på det sättet, säger Federer.

Det är i Boris Beckers nya bok – ”Wimbledon: My Life and Career at the All England Club” – som tysken ger sin bild av Roger Federer.

Becker – före detta storspelare, nu tränare åt världsettan Novak Djokovic – säger att han har ”stor respekt för Federer”, men slår samtidigt fast att schweizaren inte kommer särskilt bra överens med hans adept, alltså Djokovic.

”De gillar inte varandra speciellt mycket. Anledningen till att Roger är en av världens bäst betalda idrottsman är för att han är omtyckt av alla. Men tänk efter nu: Är det verkligen möjligt att vara omtyckt av alla? Han tjänar stora pengar på sin image, men kanske hade han tjänat mindre pengar om han visade mer av sina äkta känslor?”, står att läsa i boken.

”Bara onödigt”

Utdraget från boken har fått stor uppmärksamhet och efter alla rubriker har Becker känt sig tvingad att förklara sig på Twitter.

”Efter att ha läst alla falska påståenden och felciteringar media gällande min syn på Roger Federer så har jag en sak jag vill säga: Jag har den största respekten för honom som spelare, människa och ikon för tennisen. Jag skulle till och med våga påstå att vi är vänner. Om ni vill veta vad jag verkligen tycker om Federer, och flera andra av dagens aktiva spelare, så köp min bok”, skriver han.

Men det här hindrar inte Federer från att rikta kritik mot tysken. I en intervju med tidningen Berner Zeitung får Federer frågan om det stämmer att han och Djokovic är ovänner varpå 33-åringen svarar:

– Nej, sådana där kommentarer är bara onödiga. Becker kan omöjligt veta om jag har ett problem med Novak, säger Federer.

Han erkänner att de två hade en ansträngd relation för några år sedan, men säger att det har förändrats nu.

”Har ingen aning”

I intervjun bemöter Federer också insinuationen att han drar sig från att visa sina äkta känslor, i rädsla av att förstöra sin image.

– Becker har verkligen ingen aning. Han känner inte mig på det sättet, hade han gjort det hade han vetat att jag är en väldigt avslappnad kille. Jag är som jag är och behöver inte anpassa mig efter sammanhanget. Visst, ibland måste jag ta mig samman när jag är trött eller på dåligt humör, men det är en del av jobbet, säger Federer.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN