Edsbyn vann finalreprisen mot Sandviken

Publicerad 2018-11-13

SM-finalrepris mellan Edsbyn och Sandviken.

Då blev Tuomas Määttä stor hjälte sedan han gjort två mål och legat bakom det tredje i 3–2-segern.

Edsbyn tog hem SM-guldet i vintras sedan man besegrat Sandviken i finalen.

Under tisdagen var det dags för det första mötet sedan 4–0-segern, och även denna gång var det Edsbyn som gick segrande ur striden.

Det kan man tacka Tuomas Määttä för.

I slutet av den första halvleken gjorde han två mål på fem minuter och såg till att hemmalaget gick till halvtidsvila med en 2–0-ledning.

”Strongt gjort av oss”

Christoffer Edlund reducerade för Sandviken nästan omgående i den andra halvleken, men knappa 20 minuter från slutet låg Määttä bakom avgörande 3–1.

Den 22-årige finländaren ordnade fram en hörna som Jonas Edling sedan nätade på. Matchen slutade till slut 3–2 sedan Dennis Henriksen reducerat sex minuter från slutet.

– Strongt gjort av oss. Jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sätt, och lyckas skapa mycket målchanser på dem, det har vi inte alltid lyckats med genom åren, säger Edbyns tränare Magnus ”Kuben” Olsson till Bandypuls.