Lindberg: ”En mardrömsmotståndare för mig”

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

MALMÖ. I natt går Maria Lindberg upp mot obesegrade IBF-världsmästaren Marie Eve Dicaire om superwelterviktstiteln i Montreal.

– Hon är en mardrömsmotståndare för mig, konstaterar Maria som haft en väldigt strulig uppladdning.

Dicaire är ingen knockoutboxare. Alla hennes 14 raka segrar har gått tiden ut. Senaste vinsten var över Mikaela Laurén i april.

Men kanadensiskan har kvaliteter. Som passar Maria Lindberg illa.

– Hon är extremt rörlig och hon är southpaw (går med högern före). Den kombinationen kan vara väldigt svår att hantera, men så klart har fokus under mina förberedelser legat på att hantera just detta och jag känner mig väldigt redo att ta mig an Marie Eve.

– Mitt fokus kommer under matchen att ligga på att sätta tryck på min motståndare från första ronden. Att ligga på och pressa och pressa och pressa. Det som jag gör bäst med andra ord …

Tror på chans på titeln

Även om Dicaires stil passar Maria illa tror den svenska veteranen att hon har möjlighet att plocka hem den prestigefyllda titeln.

– Jag ser mig ha mycket goda chanser att vinna matchen. Min motståndare är så klart en riktigt bra boxare, men jag anser mig verkligen hålla minst samma klass som hon. Det kommer att handla om vem som kan iscensätta sin taktik bäst i ringen, säger Maria.

Som fått improvisera mycket under uppladdningen.

– Förberedelserna inför den här matchen har varit turbulenta på alla sätt och vis. Min tränare (Khoren Gevor) från Hamburg gick själv en stor WBC-titelmatch förra veckan, vilket innebär att han låg på träningsläger under nästan hela min förberedelse. Som tur är så har jag även en andra tränare i Hamburg som kunde hjälpa till.

Ingen chans på returmatch

– Så långt allt bra. Men eftersom min andra tränare Pavel Melkomian är rysk medborgare hann vi inte få visum i tid för honom att följa med till Kanada. Vilket så klart skapade lite lätt panik. Jag fick ta tag i mina gamla kontakter på Gleasons Gym i New York där jag och Åsa Sandell var och tränade för många, många år sedan. Så till slut löste det sig så att en tränare därifrån, Don Saxby, kommer att vara med och coacha mig på matchen.

Marie Eve Dicaire har enbart gått matcher på hemmaplan i Kanada. Hon har valt att locka utländska namn dit hellre än att ge sig iväg på bortamatcher. Ett koncept som alltid känns något tveksamt.

– Det finns ingen returmatchklausul i mitt matchkontrakt så jag misstänker att de utgår ifrån att jag kommer att förlora matchen. Det är bra. De får gärna underskatta mig, säger Maria.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN