1,7 miljoner såg: ”Otroliga siffror”

Ebbas succé – nytt rekord för SVT

Publicerad:

SPORTBLADET

Skidskyttet har tagit marknadsandelar från längdåkningen.

Men när Tour de Ski avgjordes slog SVT nytt rekord i antal tittare.

– Det är otroliga siffror, säger Ebba Andersson till SVT.

I takt med att det svenska skidskyttelandslaget skördat framgångar både på dam- och herrsidan, samtidigt som längdåkningen tävlat helt utan norska deltagare, har vi sett något av ett tronskifte för de båda vintersporterna.

Men när Ebba Andersson tog hem den sista etappen av Tour de Ski och slutade trea i totalen, efter en urstark insats i Alpe Cermis-backen, rattade miljontals tittare in SVT:s sändning.

Nytt rekord

1,7 miljoner såg hela loppet, vilket är den högsta siffran i världscupsammanhang under programmets 14-åriga historia, skriver SVT på sin sajt.

– Det är otroliga siffror. Det är svårt att tänka sig att så många har bänkat sig framför tv:n och verkligen visar sitt engagemang. Det betyder jättemycket, verkligen. Att det är något som berör andra gör varmt i en längdskidåkares hjärta, säger Ebba Andersson själv.

1,4 milj såg skidskyttet

Det innebar emellertid inte att intresset för skidskyttet dalade. För när Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg bildade lag i singelmix-stafetten som började direkt efter Tour de Ski-avslutningen, landade tittarsiffran på 1,4 miljoner.

Publicerad:

LÄS VIDARE