Dunderduell i F1-premiären

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Formel 1-säsongen brummade igång med en superrysare.

Med tre varv kvar av Bahrains GP körde Max Verstappen förbi Lewis Hamilton och såg ut att ta en tung seger. Men Red Bull-föraren blev tvungen att ge tillbaka positionen till Hamilton, då omkörningen skedde utanför banan.

– Ett av de tuffaste racen som jag kört, säger Lewis Hamilton.

Det blev som väntat en duell mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen i premiären av Formel 1-säsongen. Verstappen imponerade stort i kvalet och startade dagens race i pole position, med Lewis Hamilton bakom sig.

De båda förarna turades om att ligga först i racet och med tio varv kvar ledde Hamilton loppet, fyra sekunder före Verstappen. Men Verstappen, som hade fräschare däck efter ett senare depå-stopp kunde till slut, med bara tre varv kvar, köra om Hamilton. Omkörningen blev dock dyrköpt då Verstappen tvingades köra utanför banan för att ta sig förbi Hamilton och tävlingsledningen ansåg därför omkörningen regelvidrig. Red Bull-föraren tvingades därför släppa tillbaka positionen till Hamilton.

– Jag visste att jag hade kört utanför banområdet, säger Max Verstappen efter racet.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Fler dueller att vänta

Det hela blev en rejäl rysare de sista varven, men Verstappen hittade aldrig rätt och Hamilton kunde till slut hålla undan och ta säsongens första seger.

– Det är såklart synd. Men vi måste också se det positiva. Vi gav de verkligen en fajt idag och jag tycker det är bra att starta säsongen så, säger tvåan Verstappen efter racet.

Bahrains GP kan vara en indikation på att det vankas liknande dueller mellan Verstappen och Hamilton i kommande race den här säsongen. Segraren och den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton berättade efter racet att det var ett av de tuffaste race han kört.

– Vilket svårt race det där var. Max var så nära mig där på slutet och jag lyckades precis med att hålla honom bakom mig. Jag visste att han skulle hinna ikapp mig och jag trodde att det skulle bli omöjligt att hålla honom bakom. Det där var ett av de tuffaste racen som jag kört på ett bra tag. Jag älskar utmaningen, säger Lewis Hamilton efter premiärsegern.

Publicerad:

LÄS VIDARE