Vänersborgs nyförvärv bakom segern mot Bollnäs

Publicerad 2020-12-05

”Mr. X” var den stora matchvinnaren för Vänersborg.

Inblandad i det mesta låg nyförvärvet Ilja Grachev direkt bakom fyra mål mot Bollnäs.

– Det var väldigt surt att tappa nollan, säger målvakten Kimmo Kyllönen i Sportbladet Play efter 6–1-segern.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Vänersborg kom till spel mot Bollnäs utan nyförvärvet och anfallaren Markus Kumpuoja som blir borta från spel månaden ut. I finländarens frånvaro kom Vänersborg hade tre forwards födda på 2000-talet i lördagens matchtrupp.

Något som visade sig vara ett succédrag. Två av spelarna hamnade i målprotokollet.

På ett långt utkast från Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen blev 16-årige Lukas Forsström (planens yngsta spelare), som gjorde elitseriedebut i fjol, helt frispelad och han gjorde inga misstag ensam med Bollnäsmålvakten Erik Persson.

Nyförvärvet stor segerregissör

Ilja Grachev benämndes som Vänersborgs ”Mr. X” inför säsongen innan han presenterades för klubben. Under lördagen var han inblandad i det mesta framåt för hemmalaget. Bland annat så utökade han först till 2–0 och sedan spelade han fram till 3–0 vilket stod sig till halvtid.

Tidigt i den andra halvleken spelade han även fram till nyförvärvet Edvin Isaksson, 19, som snyggt tog sig igenom Bollnäsförsvaret och enkelt gjorde 4–0.

Grachev avlossade även det skott vars retur som Juho Liukkonen gjorde mål på till 5–0.

Till slut kunde Vänersborg vinna med 6–1.

– Skön vinst. Vi gör vad vi sa innan matchen. Vi kör fullt ut med fullt ös från början, säger Vänersborgsmålvakten Kimmo Kyllönen i Sportbladet Play.

Villa ny serieledare

Villa Lidköping gjorde processen borta mot Broberg kort. Efter drygt tio minuter hade seriesuveränen dragit iväg till 3–0. Innan matchen var över hade Villa säkrat ännu en övertygande seger och slutresultatet skrevs till 10–3.

Då Sandviken förlorade fredagens möte med Hammarby är Villa nu nya serieledare, men AIK ligger två poäng bakom med en match mindre spelad.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.