Trösten – blev utsedd till Årets man

Daniel Mossberg: Jag har varit bra hela året

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Foto: STEFAN JERREVANG

Sandviken misslyckades med sitt mål, men Daniel Mossberg levererade.

35-åringen utsågs till Årets man inom svensk bandy.

– Jag är oerhört hedrad, säger ”Mossan”.

Daniel Mossberg hjälpte Sverige att vinna VM-guld i Sandviken, men med ortens klubblag uteblev succén. ”Stålmännen” förlorade semifinalserien mot Edsbyn, som blev svenska mästare efter att ha besegrat Bollnäs med 3–1 på Tele2 Arena.

– Jag vill gratulera Edsbyn till SM-guldet. Jag var lite besviken över att vi inte vann, men det är som det är, säger ”Mossan”.

Följde finalen från läktaren

Trots att han fick uppleva SM-finalen som åskådare var Daniel Mossberg en av huvudpersonerna på den följande Bandygalan i Annexet, där Hans Andersson och de andra guldhjältarna festade och sjöng med Linda Bengtzing på scenen.

”Varit bra hela året”

Mossberg, som är en av de största profilerna inom svensk bandy, utsågs för första gången till Årets man. De övriga nominerade var Edsbyns Hans Andersson och Patrik Nilsson, Bollnäs.

– Det här är jättestort. Det är många fina bandyspelare som har fått priset tidigare. Jag vet inte om jag har varit bättre, men jag har varit bra hela året. Tyvärr räckte det inte ända fram, men jag fick vinna VM-guld och det är jag väldigt stolt över, säger Daniel Mossberg.

Publicerad: