Simon Önerud jublar efter målet mot AIK.

JÖNKÖPING. AIK chockade HV71 i inledningen.

Men den stora favoriten i hockeyallsvenskan kom igen och vände på premiären.

– Vi hade mycket nerver och var överladdade, sa målskytten Jonathan Davidsson om inledningen till C More.

Hockeyallsvenskan har startat och mest fokus den här säsongen är det på HV71 som degraderades i våras från SHL och den forna storklubbens återtåg.

Men att det inte blir en promenad i parken stod klart redan i den första matchen. AIK chockade hemmalaget och gjorde 0–1 via ett snyggt solomål av backen Eric Norin. Han snurrade sig till ett friläge och satte sedan pucken med en backhand i mål.

Men mardrömmen var inte slut där för HV71.

17 sekunder in i den andra perioden gjorde Jonas Gunnarsson en klassisk målvaktstavla när han släppte in Norins andra fullträff för kvällen.

Tyler Vesel satte 3–2-målet.

Vesel satte 3–2

Tålamod talade HV-tränaren Tommy Samuelsson om inför matchen och säkert även under matchen. Något som blev viktigare vid 0–2 för HV71.

Nu tacklade HV71 den usla inledningen på rätt sätt och vände på matchen.

Nye Jonathan Davidsson inledde vändningen med en styrning som gav 1–2 bakom AIKs ryske målvakt Pavel Khomchenko. Simon Önerud, kaptenen, direktsköt in 2–2 innan ett annat nyförvärv, Tyler Vesel, fullbordade vändningen i mittperioden.

– Det var mycket bättre i den andra perioden. Vi hade mycket nerver och var överladdade, sa Jonathan Davidsson till C More.

Om sitt mål sa han så här:

– Jag siktade på pucken och det var skönt att den gick in.

I den sista perioden blev det nervöst, sett med HV-ögon, när AIK fick spela sex mot fyra i två minuter i slutskedet. Men HVs målvakt Jonas Gunnarsson kom upp stor och gjorde några avgörande insatser.

– Härlig känsla och det var en tuff match. Det är galet och fansen sjunger så jag får gåshud, sa målskytten Tyler Vesel till CMore.