Regerande mästaren ska spela final igen: ”Två bra lag”

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

För drygt ett år sedan segrade de som underdog.

Nu ska Skutskär försvara sitt SM-guld i bandy mot ett hungrigt Västerås.

– Vi gjorde det förra året, vi vet hur det känns så vi kommer verkligen göra allt för att återuppleva det, säger tränaren Johanna Pettersson.

Förra säsongens final blev en jämn historia då Skutskär och AIK följdes åt efter att ha fått leda matchen med uddamålet en varsin gång. Med åtta minuter kvar kunde Olga Rodionova avgöra matchen. Nu ställs laget mot ett Västerås som ännu inte vunnit något SM-guld på damsidan efter att ha avfärdat just AIK i semifinalen.

– Det känns bra i truppen. Alla är skadefria och friska, i alla fall vad de säger till mig så det litar jag på. Nej, men det ser bra ut. VI har inga hinder på det sättet så det känns väldigt bra för oss, säger Skutskärs tränare Johanna Pettersson.

Förra säsongen slog de ut Västerås i en tuff semifinalserie där Skutskär till slut drog det längsta strået och vann med 2–1 i matcher. Nu ställs de mot varandra i finalen. Serietvåan Skutskär mot serieettan Västerås där endast en poäng skiljde lagen åt i tabellen.

– Det är en match som är helt öppen med två bra lag som förtjänar att vara här så det kan inte bli jämnare än så, säger Johanna Pettersson.

Hoppas på en repris

Nu är det en månad sedan laget senast spelade en tävlingsmatch då serien tog ett längre uppehåll mellan semifinalerna och finalen på grund av bandyns medverkan i Universiaden för första gången. Något Skutskärs tränare inte lägger alltför stort fokus på.

– Det är väl kanske inte optimalt. Visst hade jag velat spela semifinalerna tätt inpå, men samtidigt så var det för en bra saks skull. De tjejer som var där har fått en otrolig upplevelse så det är inte så mycket att lägga energi på, säger hon.

– Vi har kunnat träna på bra och har kunnat njuta av finalplatsen under en längre tid så det är inget som påverkar oss. Det har funkat.

Johanna Pettersson har bilden klar för sig hur hon vill att lördagen ska gå och kan redan nu föreställa sig känslan.

– Min förhoppning är självklart ett sådant där skönt rus som man bara kan få av att vinna så här viktiga matcher. Vi gjorde det förra året, vi vet hur det känns så vi kommer verkligen göra allt för att återuppleva det.

Publicerad:

LÄS VIDARE