Ska opereras av ”superkirurgen”

Nya uppgifter om ”Schumis” tillstånd

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Michael Schumachers, 51, hälsotillstånd är alltjämt höljt i dunkel.

Nu uppger italienska Contro Copertina att han ska genomgå en ny stamcellsbehandling.

– Målet är att återskapa hans nervsystem, säger Philippe Menasché, som ska ansvara för operationen.

Sex och ett halvt år har gått sedan F1-legendaren kraschade i en skidbacke i Alperna och hamnade i koma. Sedan dess har spekulationerna om ”Schumis” hälsa varit många, men de officiella uttalandena få.

Senaste gången hans fru Corinna uttalade sig var i slutet av december i vintras. Då kom hon med vad många tolkade som ett hoppfullt uttalande.

– Stora saker börjar alltid med små steg. Många små stenar kan forma en stor mosaik, sa hon då.

Menasché ansvarig

Tre månader tidigare hade den sjufaldige världsmästaren flyttats till Georges-Pompidou-sjukhuset i centrala Paris för att genomgå en operation. Enligt den franska journalisten Jean-Michel Décugis handlade det om en blodtransfusion och stamcellsbehandling ”vilket borde hjälpa hela kroppen, inklusive hjärnan”.

Nu uppger italienska Contro Copertina att Schumacher är redo för en ny stamcellsbehandling. Även den här gången ska operationen genomföras med Philippe Menasché som högsta ansvarig. Menasché, som av Contro Copertina beskrivs som en ”pionjär inom området”.

”Svårt att veta”

Contro Copertina har varit i kontakt med en annan kirurg vid namn Nicola Acciari som hävdar att Schumacher lider av muskelatrofi och osteoporos som en följd av brist på fysisk aktivitet sedan olyckan. Han säger att även om utvecklingen inom stamcellskirurgi gått framåt enormt de senaste 20 åren, är det svårt att veta vad operationerna i slutändan kan leda kan leda till.

Publicerad:

LÄS VIDARE