”Var helt säker på att jag skulle dö…”

Stenson om coronaviruset: ”Otäckt”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Stensons tränare är smittad.

Nu håller den svenske stjärnan tummarna för att allt ska gå bra.

– Jag har själv haft vanliga influensan tre gånger och en av gångerna var jag övertygad om att jag skulle dö, säger han till The Guardian.

Stenson är noga med att poängtera att han inte är den som går runt och tycker synd om sig själv i det här läget. Visst, tävlingsgolfen är nedsläckt så han kan inte längre utöva sittyrke, men pengar finns så det räcker och blir över och än så länge är han och familjen friska.

– Vi har ett globalt katastrofläge där människor blir rejält sjuka och till och med dör, samtidigt som världsekonomin körs i botten. Alla som kämpar för att få ihop till hyran kommer känna av detta. Eller ja, alla kommer väl påverkas i viss utsträckning men det vore löjligt av mig att sitta här och klaga när det samtidigt finns väldigt många som kommer förlora sina jobb, säger han till The Guardian.

”Fruktansvärt”

Tidigare i veckan kom beskedet att hans tränare Pete Cowen, 69, blivit smittad av covid-19.

– Jag mår fruktansvärt och önskar inte någon den här sjukdomen, oavsett hur ung och vältränad man är, sa Cowen till The Telegraph.

– Jag hoppas och tror att han inte var smittsam när jag träffade honom senast. Jag tror han kommer klara sig men han har känt sig rejält krasslig, säger Stenson.

Henrik Stenson med tränaren Peter Cowen.
Foto: Andrew Redington / Getty Images Europe
Henrik Stenson med tränaren Peter Cowen.

”Riktigt otäckt”

43-åringen känner också personligen oro för viruset.

– De säger ju att de flesta bara får milda symptom eller inga symptom alls, men vem vill ens ta den chansen? Jag har haft vanliga influensan tre gånger och mått skräp upphöjt i tio. En av gångerna var inför US Masters 2014, jag var sängliggande i nio dagar med hög feber. På första tävlingsdagen, en väldigt varm sådan, höll jag på att trilla i bäcken Rae’s Creek på väg av 13:e green. Min caddie fick ta tag i min arm och vägleda mig till nästa tee. En annan gång hamnade jag på akuten och var övertygad om att jag skulle dö. Om det här viruset är ännu värre, så känns det onekligen inget kul. Nej, folk är i stor fara. Det här är riktigt otäckt, säger Henrik Stenson.

Publicerad:

LÄS VIDARE