Drabbad av hjärnskada efter pojkvännens skämt

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Pojkvännen skämtade och den brittiska stjärnan Alex Danson brast ut i skratt.

Hon slog huvudet i en betongvägg - och blev hjärnskadad.

– Jag låg i sängen i mörkret i en månad, säger hon.

Alex Danson har vunnit OS- och EM-guld och står noterad för fler landskamper än någon annan brittisk idrottsutövare.

Hon är en av landhockeyns största stjärnor, men har inte kunnat spela på nio månader. Hon hålls borta av en hjärnskada - efter en synnerligen olycklig incident.

”En mardröm”

Det var under fjolårets semester med pojkvännen som Danson slog i huvudet i en betongvägg. Anledningen? Pojkvännen drog ett skämt som fick henne att skratta och kasta huvudet bakåt.

Smällen var kraftfull och 34-åringen ådrog sig en hjärnskada.

– Hemresan var en mardröm. Jag mådde riktigt dåligt. Jag hade huvudet i händerna, jag grät. När jag väl var hemma mådde jag fortfarande inte bra. Jag hade fruktansvärda huvudvärker, jag var känslig för ljus och ljud. Jag kom tillbaka och låg i i sängen i ett mörkt rum i en månad, säger hon till BBC.

Hoppas på comeback

Och symptomen ger inte med sig. Danson berättar om hur hon plötsligt kan tappa talförmågan under samtal och att hon fortfarande inte är nära en comeback.

– Men jag är fortfarande samma person. Jag är fortfarande otroligt tävlingsinriktad. Jag har haft en fantastisk karriär. Jag trodde aldrig att den skulle tas ifrån mig så fort. Jag hoppas fortfarande att jag kan återvända. De säger att jag kan återhämta mig och jag tror absolut på det.

Publicerad:

LÄS VIDARE