Murray i kontakt med läkare i New York: ”Kan komma tillbaka”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Tennisstjärnan Andy Murray, 31, ser på grund av sina höftproblem ut att ha gjort sin sista match.

Men den amerikanska dubbellegendaren Bob Bryan, som själv hade liknande problem för några år sedan, säger att karriären inte måste vara över för Murray.

– Personligen tror jag att han kan komma tillbaka, säger han.

I måndags kan han ha gjort sin sista match någonsin.

Skotten Andy Murray – tidigare världsetta och trefaldig grand slam-mästare – kämpade över fyra timmar med smärtor i matchen mot Roberto Bautista i första omgången av Australian Open, men föll till slut med 2–3 i set.

Höftproblemen som han dragits med i flera år verkar nu sätta stopp för en fortsatt karriär.

– Om det här var den sista matchen så var det ett fantastiskt sätt att avsluta på. Kanske ses vi igen, jag ska göra allt för att komma tillbaka, men då krävs en stor operation, sa Murray efter matchen.

”Jag tror att han kan göra det”

En som haft liknande problem under sin karriär är amerikanen Bob Bryan, 40. Han genomgick en höftoperation förra året och är nu – bara ett par månader senare – tillbaka i spel (dubbel) i Australian Open.

Han säger till BBC att han tror att skotten kan komma tillbaka till den stora scenen.

– Det är slitsamt att spela tennis, men jag tror att han kan göra det, säger han.

Samtidigt berättar han att han haft mycket kontakt med Murray, som ställt Bryan massa frågor om operationen och rehabperioden.

– Jag tror att han kommer att operera. Han har spanat in mig som en hök, frågat mig hur jag mår efter matcher och träningar, hur läget är. Han försöker nog bara räkna ut hur länge han skulle bli borta om han opererade höften, säger han.

Söker hjälp i New York

Bob Bryan berättar för BBC att Murray redan varit i kontakt med samma läkare som han själv fick hjälp av i fjol.

Dr. Edwin Su har sin bas i New York och han har tidigare hjälpt många amerikanska idrottsstjärnor.

– Han är den enda som fått professionella idrottare att lyckas komma tillbaka efter skador. Han har hjälpt killar som spelar baseball, NBA-basket, hockeyspelare. Men inga tennisspelare förrän jag kom till honom, säger Bryan.

Publicerad:

LÄS VIDARE