Världsettan kommer till Sweden International Horse Show

Harrie Smolders klar för tävlingarna

Av: Marcus Hassel

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

Startlistan i Sweden International Horse Show växer sig starkare och starkare.

Nu är det klart att världsettan Harrie Smolders kommer till Friends Arena.

– Det är ett superhäftigt startfält i år, det kommer att bjudas på absolut toppsport, säger sportchef Malin Baryard Johnsson till tävlingens hemsida.

Den svenska hopptruppen till Sweden International Horse Show är sedan tidigare klar. I den ingår bland annat silverlaget från VM: Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann.

Nu står det klart att de kommer att ställas mot tuffast tänkbara motstånd. Harrie Smolders, som just nu toppar världsrankningen, kommer nämligen till Friends Arena.

– Jag är oerhört stolt över att Harrie väljer att komma tillbaka för andra året i rad och tävla hos oss. Det visar vilken fantastisk tävling vi har skapat, säger sportchef Malin Baryard Johnsson till tävlingens hemsida.

2,5 miljoner i prispengar

Nio svenska ryttare, uttagna av förbundskapten Henrik Ankarcrona, och nio internationella toppryttare, inbjudna av Baryard Johnsson, kommer att göra upp om prispengar på drygt 2,5 miljoner kronor. Ryttarna tar med sig två hästar vardera och alla startar i de sju internationella klasserna som avgörs under helgen.

Sweden International Horse Show avgörs den 29 november–2 december på Friends Arena i Stockholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE