”Gäller att nollställa inför sista rundan”

Av: Johan Linderstam

Publicerad:

Spieth visade nerver i slutet

AUGUSTA. Han kan bli den fjärde spelaren i historien att vinna två raka Masters.

Men Jordan Spieth visade nerver på slutet i går – och tappade tre slag på de två sista hålen.

– Nu gäller det att nollställa sig själv inför den sista rundan, säger 22-åringen.

Bara tre spelare har genom historien vunnit två raka Masters – men Jordan Spieth är på god väg att bli den fjärde, 22-åringen leder med ett slag inför dagens finalrunda på Augusta, men han har samtidigt tappat ett än mer fantastiskt läge.

Spieth hade nämligen fyra slags ledning med bara två hål kvar att spela av lördagen, men två skogsbesök kostade en bogey och en dubbelbogey på hål 17 och 18 och nu är det plötsligt ett getingbo i toppen av ledartavlan.

– Jag måste snabbt lägga det bakom mig. I morgon är en ny dag. Då börjar vi om från början och då går jag in med inställningen att alla har samma utgångsläge, säger Spieth.

Ska äta middag

Den regerande mästaren hade som alla andra problem med den lynniga vinden i går och några felaktiga klubbval kostade viktiga slag. Samtidigt räddade han sig flera gånger på greenerna med en putter som i vanlig ordning var vass.

– Jag mår okej, jag klarar mig, men det känns givetvis tufft nu. Men jag ska äta middag och sedan vila och komma tillbaka stark i morgon, säger den amerikanske världstvåan.

Publicerad:

LÄS VIDARE