Pallplats i världscupen

Publicerad 2016-02-05

Ludvig Fjällström var med i Sotji-OS och blev 19:e man.

Puckelpiståkaren Ludvig Fjällström tog brons i den speciella världscuptävlingen i Deer Valley, USA. Tävlingen rankas som den bästa i världen, efter OS och VM.

– Det finns mer att ge, säger han.

Längdskidor

Ludvig Fjällström, 23, tog sig till final som nummer 13 – väl där lyckades han sätta ett riktigt bra åk och klättrade därmed tio placeringar. Tredjeplatsen är Fjällströms bästa placering under en stark världscupsäsong där han varit i final i samtliga tävlingar.

– Det var inte perfekta åk, men det känns bra att veta att det finns mer att ge. Det var en häftig känsla att ställa sig på pallen och nu är det bara att fortsätta göra bra åk och jag ser fram emot resten av säsongen, säger han till Svenska skidförbundet.

”Otroligt bra”

Även Fjällströms tränare, Lasse Fahlén, var nöjd med resultatet.

– Ludvig känns mycket stabil. Att komma trea i Deer Valley är otroligt bra, säger han.

Vann tävlingen gjorde australiensaren Matt Graham. Svensken Felix Elofsson slutade som 39:a.

Det är Sveriges första pallplats i herrarnas puckelpist sedan Jesper Björnlund vann världscupen på hemmaplan i mars 2010.