Eriksson stor hjälte när Villa gick till tredje raka SM-finalen

Villa Lidköping är klara för sin sjunde SM-final.

Jesper Eriksson blev stor hjälte – precis som i fjol – när han bombade in segermålet.

– Det var hårdare den här gången, säger han.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


När klockan slog över till 85:e minuten bombade Jesper Eriksson in 2–1 till Villa Lidköping och därmed sköt han, för andra året i rad, Villa Lidköping SM-final.

– Det var hårdare den här gången. Det var väldigt hårt, säger han i Sportbladet Play om avgörandet.

Det var en chansfattig första halvlek där gästernas Erik Säfström blev ende målskytt mot sin gamla klubb och det fortsatte likadant i den andra. Sandviken kunde kvittera genom Hannes Edlund på straff efter knappa 70 minuter, strax efter att Villa Lidköping kunde ha fått en straff.

– Det är lite gnetiga ben får man erkänna. Det var tufft att starta igång och de var faktiskt hetare än vad vi trodde, att de skulle orka, men jag tycker vi gjorde det bra.

– Vi kände att sista tio var vi bättre. De var helt klart starkare och hade lite mer tryck än oss i första, men i andra tycker jag att vi ska avgöra tidigare.

”Tur att vi inte fick en femte avgörande”

2019 bärgades det första SM-guldet mot Västerås och i fjol räckte inte Lidköpingslaget till riktigt när Edsbyn blev för svåra på Studenternas.

Årets SM-final spelas nu på lördag då den flyttades fram en vecka efter coronakaos i både Villa Lidköping och Sandviken.

– Det har varit tufft helt klart, framförallt för återhämtningen. Det var nog tur att vi inte fick en femte avgörande på torsdag, säger Eriksson.

Nu väntar storsatsande AIK i finalen. Ett lag Villa besegrade i båda drabbningarna under säsongens gång.

– Det blir en skitrolig match mot ett bra lag.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.