Serieledande Villa vann – i VSK-ikonens ickecomeback

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

VSK-ikonen såg ut att göra comeback efter knappa tio år.

Men strax före matchstart ströks han ur laguppställningen – där Villa vände ett tidigt underläge.

– Jag tycker det är starkt att vi vrider upp det i första halvlek, säger Villas Martin Karlsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Efter förlusten mot AIK skojade Västerås tränare Michael Carlsson, 48, om att lagets skador och sjukdomar kunde få honom att dra på sig bandyutrustningen igen.

Efter 602 mål på 524 matcher för Västerås i serie- och slutspel avslutade han elitkarriären 2011, där han var Västerås trogen förutom en säsong i Ryssland, och 2014 tog tränarkarriären över efter en blixtcomeback i allsvenska Köping i december 2012.

Mot serieledande Villa Lidköping under tisdagskvällen dök hans namn återigen upp i laguppställningen för VSK. Med Tobias Holmberg, Niklas Gifting, Daniel Johansson, Max Mårtensson och Figge Nilsson frånvarande tog han ut sig själv och deltog på isvärmningen.

Men strax före matchstart strök han sig själv ur laguppställningen.

– Nej, det var aldrig aktuellt för mig att spela. Jag var ute och värmde målvakterna, säger VSK-tränaren i Sportbladet Play i halvtid.

Michael Carlsson.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Michael Carlsson.

Edlund i kapp Villaikonen

Västerås inledde vassast och innan kvarten var spelad ledde gästerna med 2–0.

Men sedan var det Edlunds show. Först skickade han in en hörna, sedan hittade han nät från en svår vinkel och sedan fullbordade han sitt äkta hattrick genom att tunnla Henrik Kjellsson i VSK-målet efter att ha snappat upp en felpassning från gästerna.

Därmed tangerade han Villaikonen David Karlssons målnotering på 1 046 mål i elitbandyn.

– Nä, det visste jag faktiskt inte men det är ju kul - framför allt efter karriären. Men jag hoppas jag har några mål kvar. Har tänkt hålla på i flera år till, säger Edlund till NLT.

Västerås orkade inte resa sig efter det och Villa vann till slut med 5–3.

– Det var en rolig match att spela. De kör på bra och vi får svara upp på det när de tar en tidig ledning. Jag tycker det är starkt att vi vrider upp det i första halvlek. Sedan känns det väldigt bra när vi leder med 5–2 och har bud på fler mål, säger Villas lagkapten Martin Karlsson i Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE