Ryskans långa segersvit bruten – hade inte förlorat på över två år

Av: Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marija Lasitskene hade inte förlorat en höjdhoppstävling på över två år.

Men i kvällens Diamond League-tävling rev ryskan ut sig redan på 1,94 och fick nöja sig med en tredjeplats.

– Hon var ju faktiskt inte ens nära, säger Kajsa Bergqvist i SVT:s sändning.

Före kvällens Diamond League-tävling i Marockos huvudstad Rabat hade Marija Lasitskene inte förlorat en tävling sedan den 1 juli 2016. Men efter 44 vinster tog segersviten slut.

Ryskan, som har ett personbästa på 2,06 och ett årsbästa på 2,04, klarade 1,90 på första försöket men rev sedan ut sig på 1,94 och fick nöja sig med en tredjeplats i tävlingen.

”Ingenting att klaga på”

– Det är lagom varmt och torra banor. Det finns ingenting att klaga på, men hon var ju faktiskt inte ens nära. Antingen hade hon bara en väldigt dålig dag eller så har hon en känning som håller henne tillbaka litegrann, säger expertkommentatorn Kajsa Bergqvist i SVT:s sändning.

– En lång segersvit är härmed bruten för Marija Lasitskene. Det kanske är nyttigt att få känna på hur det är att förlora också, fortsätter Bergqvist.

Mirela Demireva från Bulgarien klarade 1,94 i sitt första hopp på höjden, vilket räckte till seger före ukrainskan Julia Levtjenko som klarade först i sitt andra hopp.

Skoog sexa efter kämpainsats

Svenska Sofie Skoog slutade sexa efter att ha klarat 1,90 i sitt andra hopp på höjden.

– Jag hittade inte min ansats på uppvärmningshoppen. Då är det bara att försöka tänka ”okej, hur brukar jag springa?” Strunta i tejpbitarna, strunta i underlag, strunta i allting … bara ta i och kör. Så jag är supernöjd med hur det gick trots allt.

– Det blev en kämpainsats i dag, för att det var så svårt. Då får man ändå vara nöjd med 1,90.

Publicerad:

LÄS VIDARE