Formel 1

Löftet till Räikkönen: ”Jag är redo att krossa dig”

Av: 

Daniel Sörensen

Foto: TT, TWITTER

SPORTBLADET

F1-stjärnan Kimi Räikkönen är i blåsväder.

Servitrisen Cassandra Talula Dias-Greizis uppger att den finske föraren ska ha trakasserat henne sexuellt efter en sen fest i Montreal 2015 – vilket han nekar.

– Om han vill gå i krig mot sanningen är jag redo, säger kvinnan till kanadensisk press.

I ett blogginlägg från 2016 beskriver servitrisen Cassandra Talula Dias-Greizis hur den finske F1-föraren Kimi Räikkönen ska ha tagit henne på brösten efter en blöt festnatt i Montreal året innan.

Det var i samband med F1-loppet i den kanadensiska staden som Räikkönen och hans vänner ska ha festat till långt in på småtimmarna och sedermera tagit på Dias-Greizis när hon senare kom fram med notan. En i Räikkönens gäng ska dessutom ha tagit henne mellan benen.

Nekar till alla anklagelser

Kimi Räikkönen och hans kanadensiska advokater har nekat till alla anklagelser och nu även polisanmält Cassandra Talula Dias-Greizis för utpressning och trakasserier. De säger att den finske föraren varken känner eller har träffat kvinnan, och att hon har försökt utpressa honom på ett sjusiffrigt belopp.

– Sett till bakgrunden av de här påståendet är vi väldigt chockade och irriterade av det svaret, har Dias-Greizis advokat Jamie Benizri tidigare sagt.

– Vi ville ha en möjlighet att sitta ner och diskutera det som hände min klient.

”Olagligt och omoraliskt”

Räikkönen och hans advokater fortsätter att neka till anklagelserna, vilket har fått huvudpersonen – Cassandra Talula Dias-Greizis – att själv gå ut i kanadensisk press och tala ut.

– Han är en man med många supportrar och mångmiljardföretag bakom sig. Han har Ferrari och en armé advokater bakom sig. Om Kimi, hans advokat och media vill gå i krig mot sanningen är jag redo, säger hon.

– Jag har inte gjort något fel. Det du gjorde var olagligt och omoraliskt och det är din tur att ta konsekvenserna av din handling. Jag är redo att krossa dig och hela världen kommer titta på när jag gör det.

Stadens polis har ännu inte kommenterat händelsen, men det finns en risk att det verbala kriget fortsätter nästa vecka i och med att Kimi Räikkönen återvänder till Montreal för att köra Grand Prix.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Kimi Räikkönen anklagas för sexuella trakasserier

ÄMNEN I ARTIKELN

Formel 1

Kimi Räikkönen

Ferrari F1

Motorsport