Williams prisad för fjärde gången

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Serena Williams, Ronda Rousey och Carli Lloyd.
Foto: TT
Serena Williams, Ronda Rousey och Carli Lloyd.

Serena Williams jagade fyra Grand Slam-titlar i år – men föll på mållinjen.

– Att vinna en är inte lätt och när du har ett ”pris på ditt huvud” är det ännu svårare, säger tennisdrottningen efter att i kväll fått AP:s pris som världens bästa idrottskvinna för fjärde gången.

Det var aldrig något snack när nyhetsbyrån AP:s journalister traditionsenligt röstade fram världens bästa kvinnliga idrottare. Med 352 poäng var Serena Williams drygt 100 poäng före amerikanska fotbollslandslagets Carli Lloyd och ytterligare lite före MMA-stjärnan Ronda Rousey.

Utnämningen kommer efter en säsong där Serena Williams så när blev historisk med fyra raka Grand Slam-titlar under samma säsong. Men under US Open gick drömmen i kras.

– Jag ville verkligen det. Men... att vinna en titel är inte så lätt och när du har ett ”pris på ditt huvud” är det ännu svårare, säger pristagaren.

”Verkligen helt otroligt”

Det är fjärde gången som Williams får priset, vilket gör att hon nu har fått det lika många gånger som tennisföregångaren Chris Evert. Evert hyllar nu Williams supersäsong.

– Det handlar inte om att vinna Grand Slams lika mycket som det handlar om hur hon grävde sig hur de djupa hålen hon hamnade i. Det var inte som att hon bara kom undan två eller tre gånger, det var verkligen comebackens år. Det var helt otroligt, säger hon till AP.

Årets manliga idrottare utses i morgon.

Publicerad: