Bekräftar: Zlatan stannar i Galaxy

”Har lovat och han står fast vid det”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic, 37, stannar i LA Galaxy.

Det bekräftar Milans sportchef Leonardo.

– Vi var sugna på en övergång, men ”Ibra” har lovat Galaxy att stanna, säger han.

Det har ryktats intensivt om att Zlatan Ibrahimovic, 37, kan vara på väg tillbaka till europeisk fotboll. Italienska medier har uppgett att en comeback till Milan är nära förestående.

Så blir det inte, enligt Milans sportchef Leonardo.

”Har lovat”

På söndagskvällen går han ut och bekräftar att affären inte kommer att gå i lås.

– Zlatan har lovat LA Galaxy att stanna. Vi (Milan) och Zlatan var sugna på en övergång, men har står fast vid det han har lovat och stannar kvar i MLS, säger Leonardo enligt italienska medier.

”Uppfyller hans villkor”

Enligt Leonardo har Zlatans framtid i MLS hängt på att Galaxy ska ”uppfylla hans villkor”. Exakt vad han menar med det går bara att spekulera i, men rimligen handlar det om att den svenske anfallaren har velat få en garanti på att Galaxy – som missade slutspel den här säsongen – tänker göra en rejäl satsning till kommande säsong.

Det kan också handla om att han vill bli en av klubbens tre så kallade ”designated players”, sådana som inte omfattas av lönetakssystemet och som därmed kan få en betydligt saftigare lön.

– Zlatan sa redan från början att om Galaxy uppfyller hans villkor så kommer han att stanna. Det gör de – och han tänker stanna. Det hade varit en fantastisk historia om han hade kommit tillbaka till Milan och det hade så klart funnits ett stort symbolvärde i en sådan övergång, men det kommer inte att vara möjligt, säger Leonardo.

LA Galaxy har ännu inte bekräftat nyheten.

Publicerad:

LÄS VIDARE