På ena sidan serieledaren H65 Höör med 12 raka segrar.

På andra sidan Sävehof med sex raka förluster i ryggen.

Resultatet: En praktknall från gästande Sävehof.

Sävehof har dominerat svensk damhandboll det senaste decenniet. Efter åtta raka guld fick man dock nöja sig med ett silver våren 2017.

Då bröt H65 Höör Sävehofs segerrad och sedan dess har man bara ångat på. När de båda lagen möttes i den 13:e omgången av SHE (Svensk handbollselit) kom H65 med bara segrar på kontot medan Sävehof kämpat med generationsväxlingen efter finalförlusten och förlorat sex raka matcher.

”Inte bra nog”

Ändå var det alltså gästerna från Partille som vann dagens möte med övertygande 28–23.

Det trots att H65 Höör ledde med 16–10 i inledningen av andra halvlek. Sävehofs målvakt Isabella Moratidou bommade igen helt under matchens sista tolv minuter när bortalaget vände.

– Det är naturligtvis inte bra nog. Ingenting i vår andra halvlek var bra nog. Inte avsluten, inte försvarsspelet och inte målvaktsspelet. Sävehof är ett bra lag och de utnyttjade naturligtvis det, säger tränaren Ola Månsson i ett pressmeddelande.