Finalrepris mellan Villa Lidköping och AIK.

Då fick AIK revansch när man vände 0–2 till seger 4–2.

Stockholmsklubbens första seger mot Villa Lidköping.

Här ser du alla matcher i elitserien

Sedan AIK gick upp till Elitserien i bandy för två år sedan har de aldrig lyckats vinna mot Villa Lindköping där den tyngsta förlusten kom i vårens i SM-final.

I kväll möttes lagen igen och det såg ut att gå som vanligt lagen emellan.

Villa Lidköping hade stor kontroll i den första halvleken och fick utdelning när Joel Broberg åkte sig fri och kunde skicka in 1-0 efter 24 minuter.

Bortalaget utökade sedan när Johan Löfstedt drog till med ett skott längs isen långt utifrån som satt perfekt i målvakts högra hörn. Hans elfte mål för säsongen.

AIK vände och vann

Men i den andra halvleken hände något och det blev en stor scenförändring när AIK skulle vända och vinna.

Först reducerade Teemu Määttä på en hörna efter 60 minuter. 12 minuter senare satte bombade Isac Karlsson upp kvitteringen, det också efter en hörna.

AIK var dock inte färdiga där, bara fyra minuter senare skulle samme Isac Karlsson sätta 3–2 på en straff.

Villa Lidköping skulle med fem minuter kvar få ett gyllene läge att kvittera, men skottet från nära håll gick över. I stället kunde AIK avgöra när man bröt ett uppspel och Erik Pettersson satte 4–2 vilket också blev slutresultatet.

– Vi är inte alls nöjda med hur andra halvlek såg ut, säger Villa Lidköpings Martin Johansson i Sportbladet Play.

– Vi gör en jävligt bra match, vi är supernöjda, säger Isac Karlsson.