Klara Svensson: ”Kände mig som en levande död”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Klars Svensson.
Foto: BILDBYRÅN
Klars Svensson.

Klara Svensson, 31, är en av svensk boxnings största namn.

Men framgångarna kantades av en mörk period i livet, berättar hon för Expressen:

– Att förlora sig själv som jag gjorde där, det var det mest skrämmande jag har varit med om. Jag kände mig som en levande död.

”The Swedish Princess”, Klara Svensson, ses som en av svensk boxnings största profiler.

15 år gammal började hon träna i Höllviken. Efter stora framgångar inom landslaget flyttade hon vidare till Hamburg 2011 för att sedermera hamna i Köpenhamn.

I en intervju med Expressen berättar Svensson om karriärens baksida. Hur hon under flera år upprätthöll en fasad utåt trots att hon innerst inne mådde väldigt dåligt.

– Jag har egentligen inga problem att berätta och vara öppen om mina erfarenheter, men jag tror att det är lättare att göra det när man mår bra. Inte när man är mitt i det, säger Klara Svensson till tidningen.

”Grät varje kväll”

Det blev inte bättre av att boxaren befann sig i en destruktiv relation. Förhållandet tog slut i februari 2015 och kort därefter påbörjades förberedelserna inför VM-fajten mot argentinskan Erica Anabella Farias.

Trots sina knappa 60 kilo skulle hon boxas i 63,5-kilosklassen.

– Det var ett mörker, jag grät varje kväll. Men jag drevs av att jag skulle visa att jag klarade allt. Jag såg bara mot mitt mål att vinna titeln, säger Klara Svensson.

I dag mår Svensson bra, men säger att det tog tid att våga prioritera sitt eget välmående.

– Det är det värsta året i mitt liv. Att förlora sig själv som jag gjorde där, det var det mest skrämmande jag har varit med om. Jag kände mig som en levande död. Det är en otroligt obehaglig känsla av att vara med, men att ändå inte vara närvarande.

Publicerad:

LÄS VIDARE