Northugs blodprov negativt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Testsvaret har kommit.

Petter Northugs blodprov var negativt.

Petter Northug, 34, anklagades för att ha varit drogpåverkad när han körde 168 kilometer i timmen. Analyserna av norrmannens blodprov visar inga spår av alkohol eller droger.

– Polisen upphäver därför anklagelserna om körning under påverkan av narkotika. Men den preliminära anklagelsen om narkotikainnehav och fortkörning bibehålls, säger kammaråklagare Karoline Ekeberg.

– Petter är lättad av förtydligandet. Även om det är detsamma som han berättade för media på presskonferensen i Trondheim. Det är uppenbart att detta är viktigt för det fortsatta straffrättsliga tillvägagångssättet, säger Northugs advokat Halvard Helle till tidningen VG.

Svenskt stöd

Den tidigare längdstjärnan greps misstänkt för fortkörning och narkotikainnehav i hemmet den 13 augusti, han körde 168 kilometer i timmen på 110-väg i Ullensakers kommun. Dagen efter erkände 34-åringen.

Efter misstankarna valde cykelteamet Uno-X att bryta sitt avtal med Petter Northugs sportglasögonmärke. De svenska längdstjärnorna Calle Halfvarsson och Frida Karlsson har däremot behållit sina.

– Jag hjälper hellre en vän än vänder honom ryggen, har Halfvarsson sagt.

– Först och främst tänker jag på Petter. Det är en svår tid för honom och jag väljer att verkligen stötta honom i den tuffa tid han går igenom, sade Karlsson.

Publicerad: