”Han dödade ingen”

Publicerad:
Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Novak Djokovic diskades.

Tennisikonen Boris Becker anser att världsettan ofta får oförtjänt kritik.

– Det var inte medvetet, säger Becker.

Sexfaldige grand slam-vinnaren Boris Becker tränade Novak Djokovic mellan 2013 och 2016. Efter gårdagens diskning i US Open, där serbiske tennisstjärnan träffade en linjedomare på halsen när han frustrerat slog ifrån sig bollen, kommenterar tyske tennislegendaren händelsen och allmänna bilden av Djokovic.

– Han är inte perfekt, ingen är perfekt. Han fick betala det högsta priset. Han blev korrekt diskad, ingen tvekan om det. Men livet går vidare. Han dödade ingen, han kommer mogna efter det här, och han kommer att lära sig av sitt misstag, säger Boris Becker på en digital presskonferens där Sportbladet närvarade.

Han anser att Djokovic på ett sätt hade tur, att den kvinnliga domaren kunde ha blivit allvarligt skadad. Och 52-åringen menar att Djokovic tar ansvar för sina handlingar.

Foto: Tertius Pickard / TT NYHETSBYRÅN

”Pratar inte om den sidan”

– Det var inte medvetet. Han bad om ursäkt, han tog ansvar. Men vi har känslor på banan, vi tar sönder racketar, vi svär, det är bara människans natur. Och många saker som han kritiseras för skulle du i normala fall älska.

– Han är först och främst en man av folket, han är en väldigt stolt serb. Han gör mycket välgörenhetsarbete hemma. Men folk pratar inte om den sidan av honom, de pratar bara om att han bryter regler och är en svår kille. Jag tycker inte att han är svår.

Becker tror inte att incidenten och diskningen sänker Djokovic.

– Han har ett bra psyke, han har mentalitet som en gatufajter. Han är en mästare, som såklart vill vinna.

I US Open ska Pablo Carreño, som gick vidare efter Djokovics diskvalificering, möta kanadensaren Denis Shapovalov i åttondelsfinal.

US Open sänds på Dplay och Eurosport.

Publicerad:

LÄS VIDARE