Hedwall: "Slog några fantastiska slag"

Av: TT

Publicerad:
Caroline Hedwall spelar vidare i British Open.
Foto: Göran Söderqvist
Caroline Hedwall spelar vidare i British Open.

SPORTBLADET

Formen pekar stadigt uppåt. Caroline Hedwall, 30, är på rätt väg – trots att hon fortfarande känner sig risig.

Fredagens 68 slag öppnade för en helg i Woburn.

Nu ska bara förkylningen ge sig också.

– Det går åt rätt håll, säger hon.

British Open på The Marquess' Course är stort och betydelsefullt nog för Hedwall, men i potten ligger också en plats i Europalaget i Solheim Cup i september. Inför årets sista major höll hon en plats i Catriona Matthews lag.

En missad kvalgräns på fredagen hade kanske inte varit förödande, men kunde ha ställt till det för Hedwall inför Scottish Open i nästa vecka. Om det inte går helt åt skogen de närmaste två rundorna kvalar hon in via Europatourens rankning.

– Jag vill naturligtvis spela mig in i laget. Gör man inte det, kan man inte förvänta sig något, säger Hedwall.

"Några fantastiska slag"

Och spelar gör hon. Riktigt bra.

– Jag slog några fantastiska slag. Väldigt skönt. De sista hålen var lite av en berg- och dalbana när jag blev osäker med både driver och spoon från tee, men jag lyckades greja det.

Förmågan att reparera misstag är ytterst väsentlig i den lynniga sysselsättning som heter golf. Ett galet slag kan förstöra en dag på banan.

Hedwalls utslag på sista hålet befann sig i den riskzonen. Bollen drev ut i ruffen till höger och landade kort bakom några bastanta trädstammar. Att gå mot greenen med andraslaget var uteslutet. I stället knackade Hedwall ut på fairway för inspel.

Det landade en halvmeter från hålet och en lätt putt för par. Till torsdagens 74 slag lades 68 och totalt två under par.

– Jag är väldigt nöjd med det. I dag fick jag också i fler puttar än i går (torsdags). Det känns väldigt skönt att vara vidare.

TT: Som något av en befrielse eftersom du mått rätt dåligt?

– Ja, det är klart. Så är det. Jag spelade ändå rätt stabilt i går och det kändes som om att får jag bara rulla i några puttar så...

Energin tryter

Hedwall har plågats av olika sjukdomar sedan början av sommaren. Inför Evian Championship i förra veckan fick hon halsfluss. Trots det var hon enda svenska att klara cutten och slutade på 17:e plats.

– I slutet av varven känner jag att energin börjar tryta. Jag måste vara noga med att få i mig energi. Man behöver lite socker i huvudet för att hålla hela vägen in. Det är utmaningen just nu. Spelet är bra, nu är det bara att nöta på för att hålla i det över helgen.

TT: Hur mår du egentligen?

– Det går åt rätt håll, men du hör ju rösten är (skrovlig). Jag får rätt ont i halsen på kvällarna och så skär sig rösten. Jag hoppas att det ger sig snart.

Foto: Atsushi Tomura / Getty Images AsiaPac

"Bara att bita ihop"

TT: Du orkar?

– Ja, för fasen. Det måste man, det är bara att bita ihop. Det är skönt när spelet flyter på. Jag hade några turstudsar och puttar som gick i och det gör så stor skillnad, särskilt när man inte mår hundra.

TT: Förhoppningar i helgen?

– Man får ta det som det kommer. Det hjälper när det är såna här förhållanden (behaglig värme, nästan ingen vind och bara någon enstaka regnskur). Det har varit perfekt. Det är bara att hoppas på att det fortsätter så.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN