Första pallplatsen för Felix Rosenqvist

Slutade tvåa i Indy 200 at Mid Ohio

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Felix Rosenqvist attackerade sin teamkollega i kampen om seger i Mid Ohio.

På samma bana där han körde sitt första test. Det räckte till en historisk pallplats.

– Från och med nu är det den där segern som gäller, säger svensken.

För tre år sedan fick Felix Rosenqvist chansen att testa IndyCar för Chip Ganassi Racing på Mid Ohio. Han imponerade på teamägaren och i år fick han möjligheten att köra hela säsongen för det regerande mästarteamet. Han har gjort en fin inledning av säsongen och kört till sig ledningen i rookiesmästerskapet, men i går kom hans absolut bästa resultat.

En andraplats bakom teamkollegan Scott Dixon efter en mycket dramatisk avslutning där de båda stallkompisarna slogs om segern - ända in på mållinjen.

– Det var ett helt galet race och sedan den fajten med Felix, suckar Scott Dixon när han intervjuas av NBC efter loppet.

– Felix kommer att ta ett ton segrar framöver och det var fantastiskt bra att han kunde hjälpa teamet med en andraplats i kampen om mästartiteln.

Felix Rosenqvists första pallplats i IndyCar
Foto: IndyCar.
Felix Rosenqvists första pallplats i IndyCar

Rosenqvist i kamp om segern

Svensken gjorde en mycket bra start och avancerade upp till andra plats bakom Will Power under inledningen av loppet. På det 25:e varv tog han över ledningen sedan han passerat Power på utsidan. Efter det följande depåstoppet fick han återigen arbeta sig upp i fältet och på det 54:e varvet gjorde han ytterligare en perfekt omkörning av Power. Rosenqvist över andraplatsen bakom kollegan Dixon och avståndet till bakomvarande bilar var så stort att han kunde göra ytterligare ett depåstopp. På det sista varvet fick svensken möjligheten att attackera för segern, men trots en fräck satsning nådde han inte ända fram.

Den regerande mästaren Dixon tog sin sjätte seger i Mid Ohio - och debutanten Felix Rosenqvist sin första pallplats i Indy Car.

- Ett otroligt race. Det är svårt att sätta ord på det. Jag är väldigt glad över min första pallplats, och jag gav verkligen allt för segern. Scott hade väldigt dåliga däck på slutet och jag trodde att han skulle släppa förbi mig lite enklare, men det blev ett litet missförstånd där på det sista varvet. Som tur var kunde vi fortsätta utan problem och ta hem en dubbel för teamet, säger Felix Rosenqvist.

– Jag är otroligt stolt över det race jag körde idag. Jag har uppnått ett av mina stora mål den här säsongen. Nu har jag en pole position [från INDYCAR Grand Prix i maj och en pallplats. Från och med nu är det den där segern som gäller...

Ericsson bröt Mid Ohio

För Marcus Ericsson försvann alla möjligheter för en framskjuten placering redan på det första varvet. Han var inblandad i en tilltrasslad situation med sin teamkollega James Hinchcliffe och fick så stora skador på bilen att han tvingades bryta loppet.

– Det är otroligt surt för teamet och på reprisen ser man att Takuma Sato kör in i mig, han trycker in mig i James. Det är verkligen synd, säger Ericsson till NBC.

Fyra deltävling har återstår av årets säsong, två av dem på ovalbanor och två på traditionella banor. Efter nattens lopp gör IndyCar ett uppehåll och återkommer på ovalen i Pocono den 18 augusti.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE