Anthony Elanga fick föremål kastat i huvudet i derbyt mot Leeds

Uppdaterad 2022-02-21 | Publicerad 2022-02-20

Derbyt mellan Leeds och Manchester United bjöd på det mesta.

Svenska Anthony Elanga fick ett föremål kastat i huvudet efter Uniteds 3–2-mål.

Bara minuter senare stängde han matchen på Elland Road – och hyschade mot hemmapubliken.

Två decennier har gått sedan publiken på Elland Road fick se sitt Leeds ta emot Manchester United.

Och man satt inne på en del aggression.

Svenska Anthony Elanga fick i samband med ett målfirande ett föremål kastat i huvudet av arga Leeds-supportrar.

Samme Elanga avgjorde senare matchen – och tystade hemmapubliken.

Vattensjuk plan, sex mål och åtta varningar

Stormen Eunice gjorde sig ständigt påmind under matchen, och satte förutsättningarna. Planen var rejält vattensjuk, bollen rullade knappt och hörnflaggorna låg längs marken.

Harry Maguire inledde ”Battle of the Roses” med att nicka in 1–0 och svara upp mot den kritik han fått de senaste veckorna.

Bruno Fernandes gjorde detsamma strax innan halvtid – och där och då trodde nog många det var över.

Anthony Elanga och Fred.

Men inte i ett derby.

Leeds både reducerade och kvitterade inom loppet av en minut, bland annat genom ett drömmål av Rodrigo Moreno.

Strax därpå valde Ralf Ragnick att slänga in Fred och Anthony Elanga. Ett dubbelbyte som skulle få effekt.

Föremål i huvudet – sedan avgjorde han

Efter bara tre minuter på plan drev Fred upp ett anfall som han själv avslutade till 3–2.

I samband med målfirandet fick Elanga ett föremål kastat i huvudet.

– Det verkade vara en tändare, men det är inget man vill se, säger Fredrik Ljungberg i Viaplay.

Svensken repade sig snabbt, och två minuter från slutet fick han även avgöra.

Bruno Fernandes serverade osjälviskt Elanga som rullade in 4–2 bakom lllan Meslier.

Ett par timmar efter matchens slut bekräftar engelska fotbollsförbundet FA till Sky Sports att man startat en utredning kring händelsen med Elanga.

– Så vitt jag vet utreder Leeds saken, sade United-tränaren Ralf Ragnick efteråt.

Enligt Sky Sports ska även polisen i Yorkshire vara kontaktad.