Steven Gerrard var på lördagen tillbaka på Anfield som Aston Villa-tränare, knappt sex år efter han lämnade Liverpool.

Då blev han snuvad på en poäng av Mohamed Salah.

Egyptierns straffmål i 67:e minuten blev matchavgörande.

Sommaren 2015 lämnade Steven Gerrard Liverpool, klubben han kom till som nioåring.

710 matcher och 185 mål blev det för moderklubben, och i dag hyllades han för sina prestationer. Gerrard tog tidigare i höstas över som huvudtränare i Aston Villa – togs emot som en kung på Anfield.

När ”You’ll never walk alone” ljöd över Merseyside var han märkbart berörd.

Snuvad av Salah

Själva matchen då? Jo, Gerrards manskap stod emot bra på ett kokande Anfield.

Första halvleken blev mållös, trots att Liverpool hade i princip alla målchanser.

Andra halvek såg ut på ett liknande sätt – Liverpool pressade på, men Emiliano Martinez och Villa-backlinjen lyckades freda det egna målet.

Men till sist fick man kapitulera. Mohamed Salah togs sig in i straffområdet med knappt 20 minuter kvar, och fälldes av en klumpig Tyrone Mings.

Straffen var solklar, egyptiern Salah tog hand om den själv och förvaltade den väl. Stolpe in. Egyptiern har nu gjort 14 ligamål denna säsongen.

Gerrard och hans Villa hade inte en sista anstormning i sig, och mötet slutade 1–0.

Steven Gerrard var tillbaka på Anfield som Aston Villa-tränare.

Chelsea hade det jobbigt att slå Leeds på hemmaplan. Domare Chris Kavanagh var flitig med pipan denna lördag, och blåste hela tre straffar.

Den första fick Leeds, och Raphinha gjorde inga misstag från elva meter. Mason Mount kvitterade strax innan paus, och Jorginho slog Chelseas första straff efter en timme.

Men Leeds kom tillbaka, och kvitterade genom 19-åringen Joe Gelhardt. En poäng för Yorkshire-laget, trodde nog många. Men icke.

Antonio Rüdiger föll ytterst enkelt i en duell mot Matteusz Klich, och Kavanagh dömde sin tredje straff för dagen. När klockan hade tickat upp på 94 rullade Jorginho in sitt andra straffmål, och alla tre poäng gick till Chelsea.

Den sena segern gör att Chelsea bara ligger en poäng bakom Liverpool, och två poäng bakom Manchester City, i ligatoppen.