Valtteri Bottas klar för Mercedes 2021

Publicerad:
Foto: Nelson Antoine / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Han är tvåa i VM efter teamkollegan Lewis Hamilton.

Nu är det klart att Valtteri Bottas kör Formel 1 för Mercedes även 2021.

”Jag slåss om titeln redan i år, och att stanna med Mercedes gör att jag har alla möjligheter att slåss om den även nästa säsong”, säger Bottas i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Formel 1-cirkusen är mitt uppe i den försenade tävlingssäsongen pågår redan förhandlingar inför nästa säsong.

Vem ska köra i vilket stall?

Kommer Sebastian Vettel tvingas lägga av?

Vilka ska få de två lediga platserna i Mercedes?

Väntas köra med Hamilton

Just förarplatserna i Mercedes är särskilt åtråvärda. Teamet har dominerat sporten fullständigt sedan 2014 och i år är de mer överlägsna än någonsin.

Inför nästa års säsong har stallet däremot ännu inte säkrat upp några förare, även om mycket tyder på att nuvarande laguppställning – Lewis Hamilton, 35, och Valtteri Bottas, 30 – kommer sitta i varsin bil även 2021.

Finländaren Bottas blir nu den första av de båda att skriva kontrakt med den tyska jätten. Ett kontrakt som gäller just över 2021.

”Jag är väldigt glad att kunna stanna hos Mercedes 2021, och fortsätta bygga vidare på de framgångar vi redan haft”, säger 30-åringen och fortsätter:

”Bättre än någonsin tidigare”

”Jag är bättre nu än någonsin tidigare, men jag kan alltid bli bättre. Mercedes delar den filosofin. De vill alltid förbättras och är alltid hungriga efter mer.”

Bottas kom till Mercedes 2017 och har sedan ankomsten blivit bättre och bättre, och ifjol tog han sin bästa VM-placering när han blev tvåa efter teamkollegan Hamilton.

En position han just nu innehar även i årets VM. Hittills har det blivit åtta segrar för finländaren i teamet.

LÄS OCKSÅ

Alla förare i Formel 1 2021 - hela listan efter Mercedes beslut

Publicerad:

LÄS VIDARE