Börje Salmings dotter: ”Jobbigt att se hur skör han har blivit”

Bianca Salming om förändringen efter hjärtoperationen

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I januari 2018 berättade Börje Salming om sina hjärtproblem i tv-programmet ”Renées brygga”.

I en intervju med Expressen berättar hans dotter Bianca om hur han förändrats sedan han tvingats till en akut operation för två år sedan.

– Pappa har till och med lärt sig gråta, vilket jag tror är bra, säger hon.

Det var under en löptur i Seychellerna som Börje Salming märkte att något inte stod rätt till. Direkt när han kom hem från resan kontaktade han läkare och blev beordrad att komma in till Danderyds sjukhus. Väl där konstaterades det att ett av hans kranskärl hade slaggat igen.

– Nu hade jag tur som kom in för det var på håret att jag skulle få en hjärtinfarkt. Men det var en liten chock för en själv att man ändå hamnade i den situationen, sa han i januari 2018 i tv-programmet ”Renées brygga”.

I programmet erkände han att han har börjat tänka mer på döden.

– Man blir lite skörare på något vänster och man tänker sig för lite mer. Man känner efter mer och man får lite halvångest när det slår lite konstigt, sa han.

1 av 2 | Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYR≈N
Börje Salming och dottern Bianca

”Insett att livet är bräckligt”

I en intervju med Expressen berättar nu hans dotter Bianca Salming om hur pappa Börje påverkats av hjärtoperationen han tvingades till för två år sedan.

– Jag blev självklart rädd och orolig när det hände. Men pappa har återhämtat sig bra fysiskt och det går inte att gå runt och oroa sig. Däremot är det jobbigt att se hur skör han har blivit efter det som hände. Han har insett att livet är bräckligt, och att se att han tänker en del på det är jobbigt. Men vi pratar mycket om allt det där vilket känns skönt, säger hon.

– Pappa har till och med lärt sig gråta, vilket jag tror är bra.

Kan byta gren

20-åringen Bianca Salming är inne på sitt sista år som hon får tävla som junior. Efter ett struligt fjolår med en problemande högerfot siktar hon nu på U23-VM i Sverige i sommar, men suktar även efter VM i Doha i september. Men problemen har gett henne en tankeställare och hon funderar på att gå från mångkamp till att endast köra på höjdhopp.

– När det gör ont så kan jag bli så arg att jag slår in i en vägg och bara skriker ”varför blir det inte bra?” Och det är smärtan som gör att jag överväger att byta till bara höjdhopp. Samtidigt känns det fel att sluta med mångkampen också och ge upp till exempel kastgrenar som jag är bra på.

Publicerad:

LÄS VIDARE