Victor Öhling Norberg avslutar karriären

Publicerad:
Victor Öhling Norberg.
Foto: BILDYRÅN
Victor Öhling Norberg.

SPORTBLADET

Skiscrosstjärnan har fått nog.

Victor Öhling Norberg känner att han saknar motivation och väljer att avsluta sin karriär.

– Jag känner inte att jag har det drivet längre, säger han till SVT Sport.

Sedan debuten i världscupen 2010 har han tagit sju segrar och har totalt 19 pallplatser. 28-åringen tog dessutom VM guld 2017.

Men nu väljer Victor Öhling Norberg att lägga av.

Skiscrosstjärnan tog beslutet redan efter VM i februari.

”Svårt att säga tack och hej”

– Det har varit svårt att ta det här beslutet, helt klart. Jag har levt med skidåkning och skicross nu i nio år. Laget och skidåkningen har gjort väldigt mycket för mig, det har betytt väldigt mycket för mig, säger Öhling Norberg till SVT Sport.

– Det är svårt att säga tack och hej, det är väldigt svårt. Jag har alltid sagt att jag ska hålla på så länge jag känner att jag kan vara i toppen och så länge jag tycker att det är roligt. På slutet kände jag att jag inte tycker att det är lika roligt längre, då kommer inte resultat heller och då är det dags att sluta, säger han.

Saknar motivation

Dåvarande flickvännen Anna Holmlund kraschade under ett träningsåk 2016 och fick svåra hjärnskador – men olyckan ligger inte bakom hans beslut, berättar skiscrosstjärnan.

Bristande motivation är orsaken till att Öhling Norberg väljer att avsluta karriären.

– För att kunna vara i toppen i en idrott måste du lägga ned 120 procent och du kan inte ta några genvägar för att stå överst på en pall. Jag känner inte att jag har det drivet längre.

Publicerad:

LÄS VIDARE