Aron Jóhannsson lämnar Hammarby

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Aron Jóhannsson.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Aron Jóhannsson.

Kontrakt till 2022.

Men Aron Jóhannsson bryter nu med Hammarby.

– Jag har inte hört speciellt mycket från klubben, säger han till Expressen.

Allsvenskans avslutande omgång blir Aron Jóhannssons sista i den grönvita tröjan. Han utnyttjar en klausul och bryter avtalet som skulle ha sträckt sig till sista juni 2022.

– Jag har låtit meddela klubben att jag kommer att lämna efter säsongen. Jag har väl inte hört speciellt mycket från klubben efter det, säger Aron Jóhannsson till Expressen.

Men Hammarbys sportchef Jesper Jansson känner inte till anfallarens beslut.

Jaha, där ser man. Det är inget han har berättat direkt. Vi kom överens om att vi skulle sätta oss ned efter säsongen, men då kan man ju säga det i stället för att gå ut i media, säger Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Tolv mål

Jóhannsson vill prova något nytt. Amerikanen – som även har isländskt pass – menar att han gärna testar att spela i MLS, USA:s högsta fotbollsliga.

– Jag ska åka hem till Island på semester nu efter säsongen och sedan får vi se vilka alternativ som finns, säger han.

30-årige anfallaren har i år gjort tolv mål på 22 allsvenska matcher, där han har startat i 15 av dem. I fjol, när han anslöt från Werder Bremen mitt under säsongen, blev Jóhannsson mållös i de tio matcher han fick spela.

I den sista allsvenska omgången, som avgörs på söndag, väntar Örebro på bortaplan för Hammarby. Som ligger sjua inför avslutningen, en tabellplacering som kan bli sexa som högst och tia som lägst.

Publicerad:

LÄS VIDARE