F1-stjärnans kärlek - svensk racingförare

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Han gör mig otroligt glad”

Han är historisk F1-förare - nu svävar han i sjunde himlen.

Tack vare en svensk racerstjärna.

– Han gör mig så otroligt glad, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Hon är Sveriges just nu främsta kvinnliga banracingförare och kör Audi TT Cup i Tyskland, han är tidernas yngsta F1-förare och kör sin första säsong för Toro Rosso.

Tillsammans är de nu motorvärldens snabbaste par.

– Vi har träffats ett tag och varit tillsammans någon vecka, säger hon till Sportbladet.

– Det känns otroligt kul, han är väldigt snäll, han gör mig glad, vi förstår varandras liv eftersom vi bära är racerförare och han är jättego.

Historisk svenska

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 22, var förra året första kvinna att ta en pallplats i Volkswagen Scirocco R-Cup. och i år ligger hon på plats tio i serien som kör tillsammans med den tyska standardvagnsserien DTM som lockar tiotusentals fans under en tävlingshelg.

– Det var väl på Norisring när han vann förra året och fick uppmärksamhet och det var också en stor grej när jag stod på prispallen som vi träffades för första gången. Vi har väl vetat vilka vi är ett tag och i somras  så skrev han till mig. Jag trodde först att det var ett fakekonto, men det var verkligen han. Sedan har vi väl träffats lite och ja nu är det som det är och vi är väldigt glada.

Med andra ord lär du följa F1 i helgen?

– Ja det har jag gjort med större intresse ett par helger nu. En av de stora fördelarna är ju att vi delar liv, vi reser mycket och jobbar, men vi förstår varandra. Nu ses vi inte på två veckor, men det är helt okej. Det viktigaste är ju att båda har förstående för varandras satsningar och han är otroligt stöttande.

Påverkas positivt

Max Verstappen, 17, kommer från en racingfamilj, hans mamma har tävlat i gocart och hans pappa har kört F1, Mikaela Åhlin-Kottulinskys morfar Freddy är den enda svensk som vunnit Paris-Dakarrallyt och båda hennes föräldrar har varit duktiga rallyförare.

– Jag tycker att vi påverkar varandra positivt på banan, det är väl så när man är kär, säger hon.

– Max stöttar mig till 110 procent och tycker att jag ska gå min väg. Han har stor förståelse och har berättat mycket om hans mamma och hennes träning. Det är väldigt positivt.

Han kör F1 i Singapore i helgen och ligger på plats 12, sju poäng från tiondeplatsen. Hon tävlar på Nürburgring i Tyskland nästa vecka och har goda chanser på att avancera i tabellen.

Publicerad: