Stjärnan får honom att följa drömmen

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tio år senare möts de på samma villkor

BARCELONA. Här träffar en pojke sin idol och fattade ett avgörande beslut.

– Jag bestämde mig för att bli F1-förare, säger Carlos Sainz.

I dag är han det – och han kör mot Fernando Alonso.

Foto: Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

För tio år sedan fick Carlos Sainz följa med sin pappa, rallyvärldsmästaren med samma namn, till F1-loppet i Barcelona.

– Det kommer alltid att vara en mycket speciell helg för mig och ett mycket speciellt lopp. Det var mitt allra första GP, jag kommer ihåg att jag kom in hit, såg alla stora husen som de olika stallen har, träffa viktiga människor och jag fick träffa min stora idol, Fernando, för första gången. Då körde han för Renault, nu sitter han bredvid mig, säger Carlos Sainz.

– Det var en enormt stor chock för mig, det var en fantastisk upplevelse och det var där jag bestämde mig för att jag ville bli en F1-förare en dag och jag ville verkligen att den drömmen skulle gå i uppfyllelse. Nu tio år senare är jag här, lever min dröm och jag får köra mitt första lopp på hemmaplan.

Stolt mästare

Då, 2005, var Fernando Alonso på väg att vinna sin första VM-titel. Nu har han vunnit två mästerskap och han är fortfarande en del av F1.

– Jag är verkligen stolt över att få se Carlos här, säger Fernando Alonso.

– Han har visat sin talang i många olika serier och nu även i F1, det är många som är överraskade över hans framfart, men jag är inte det. Han har framtiden för vårt land och jag är otroligt glad att jag får sitta här tillsammans med honom.

Publicerad: