Här är Wallberg tillbaka i ringen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Blandade känslor, men oerhört tacksam”

1 av 18

En hjärnblödning höll på att kosta henne livet.

Nu, två år senare, är Frida Wallberg, 32, tillbaka i ringen.

– Det var blandade känslor, säger hon till Sportbladet.

Den 14 juni 2013 förändrades boxaren Frida Wallbergs liv.

Under en titelmatch i Golden Ring-galan i Stockholm knockades hon till marken och fördes akut till sjukhus med en hjärnblödning. Hon akutoperereades och låg nedsövd i respirator i två dagar innan hon vaknade.

”Tänker inte på boxning”

Sedan dess har allt handlat om att hitta tillbaka till en normal vardag.

– Jag tänker inte på boxning nu, utan det är fokus på att bli så frisk som möjligt. Jag är fortfarande sjukskriven. Jag vill kunna klara av det vardagliga livet, vara med min dotter och ta hand om mig själv, sa Wallberg till Sportbladet i vintras.

”Var ett stort steg”

Nu har hon klivit tillbaka in i ringen för första gången sedan mardrömsknocken förrförra sommaren. På Instagram visar 32-åringen upp en video på sitt träningspass.

– Det var blandade känslor. Allt kommer tillbaka. Tidigare har jag inte haft boxningen i tankarna över huvud taget. Så det var ett stort steg att kliva upp i ringen igen. Men nu känns det skönt att det är gjort. Och det var fruktansvärt roligt, säger Wallberg till Sportbladet.

Men hon utesluter en nysatsning inom boxningen.

– Det finns inte i mina tankar. Jag är bara glad över att ha kommit så långt så att jag kan träna boxning igen, för det är det jag älskar att göra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN