Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Kalla återvänder till landslaget

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Kalla återvänder till det svenska landslaget.

Det gör även hennes personliga tränare Magnus Ingesson – vilket var ett krav för Kalla.

– Ja, det var en förutsättning, säger hon.

Charlotte Kalla har stått utanför landslaget de två senaste säsongerna. Den största anledningen har varit personliga tränaren Magnus Ingesson som inte har ingått i landslagets tränarorganisation.

Men nu återvänder Kalla och Ingesson till landslaget. Vilket var ett krav från Kalla.

– Det betyder väldigt mycket att få fortsätta jobba nära Magnus. Att ha en närvarande tränare är något jag tror på och har försökt sträva efter i flera år. Att träffas för att kunna genomföra bra träning och utvärdera det som har varit och också planera framåt är verkligen en röd tråd som jag behöver ha i min satsning för att det ska bli så bra som möjligt, säger hon och fortsätter:

– Det finns väldigt många egenskaper med Magnus som jag gärna delar med mig till de andra brudarna av.

Du är inte orolig för att du inte går lika mycket tillgång till honom nu?

– Nej, det känner jag ingen som helst oro för. Skulle jag ha känt att det hade varit en bit som skulle göra mina förutsättningar att utvecklas sämre hade jag inte kommit fram till den här lösningen. Jag tror att vi kommer göra varandra bra tillsammans och det känns som en stor förmån att kunna erbjuda de andra brudarna att kunna ta del av Magnus träningsfilosofi. Det tror jag att alla kommer att vinna på. 

Flera tränare slutar

Ingesson var tränare för det svenska skidlandslaget fram till 2010, men de senaste säsongerna har tränaren och förbundet inte kunnat nå en lösning.

Det har man alltså lyckats med nu.

– Det är ett spännande lag som redan är väldigt bra. Jag hoppas kunna utveckla det ytterligare. Det är alltid spännande att få jobba med fler åkare, säger han och fortsätter:

– Jag hade inte tackat ja om jag inte trodde att jag kunde bidra till dem som behövde det. För Charlottes del tror jag inte kommer att vara någon större skillnad. 

Sedan tidigare står det klart att damtränaren Ole Morten Iversen, som har varit Stina Nilssons personliga tränare, slutar. Även herrtränaren Lars Selin har meddelat att han lämnar rollen som landslagstränare.

På dagens presskonferens meddelades att även herrtränaren Ola Ravald och damtränaren Johan Granath slutar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: