Hamsiks drömmål bäddade för skrällen

Publicerad 2016-06-15

”Vilket mål! Det är ett av EM:s vackraste”

EM:s vackraste mål? EM:s smartaste?

Slovakiens Marek Hamsik stod för både och med sitt 2-0-mål i segern mot Ryssland.

– Vi är vädligt glada och stolta över att ha visat vad vi kan, säger han.

Slovakien som 1-2-förlorade sin första match i EM, mot Wales, chockade Ryssland i Lille.

I paus ledde slovakerna med 2-0 efter två vackra mål, båda till stor del signerade Napolistjärnan Marek Hamsik.

Frispelade Weiss

Först frispelade han Vladimir Weiss i 32:a minuten. Anfallaren fintade bort två ryska försvarare och tryckte in 1-0 i ryske målvakten Igor Akinfejevs bortre hörn.

Precis före pausvilan slog Hamsik till igen. Weiss återgäldade genom att slå en snabb hörna från vänster till Napolispelaren. Hamsik fintade bort en ryss i ett sovande försvar och dunkade in bollen stenhårt med precision stolpe in.

– Vilket mål! Det är ett av EM:s vackraste, konstaterade TV4-kommentatorn Jesper Hussfelt.

I den andra halvleken backade Slovakien hem mer och mer för att försvara 2-0-ledningen.

– Första målet fick det att lossna för oss så att vi kunde behålla initiativet, säger Marek Hamsik i TV4.

Ingen sen kvittering

Ryssland hade svårt att få till riktigt heta reduceringschanser, men till slut väckte inhopparen Denis Glushakov förhoppningarna om en ny rysk upphämtning.

Glushakov nickade in 1-2 på passning från Oleg Shatov med tio minuter kvar att spela.

Men den här kvällen blev det ingen kvittering i sista minuterna från Ryssland.

– I första halvlek var vi lite vassare, sedan hade vi en stark defensiv, säger Marek Hamsik.

Han var den givne matchvinnaren i Slovakien.

– Hamsik visade verkligen vägen och hans mål var om inte EM:s snyggaste, så ett av de snyggaste, säger TV4-experten Anders Andersson.

Själv var Napolispelaren medveten om att inget i är klart i den jämna gruppen.

– Nu ska vi fira sedan ska vi förbereda oss inför nästa match.