”Den lilla grisen utmanade oss”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svenskarna kände sig provocerade av domaren

Förbundskapten Leo Mylläri upplevde att domarna hånade Ara Abrahamian.
Förbundskapten Leo Mylläri upplevde att domarna hånade Ara Abrahamian.

Tv-bilderna visar tydligt hur domarna var emot Ara Abrahamian redan i den första perioden.

Efter matchen provocerade den schweiziska domaren svensklägret.

– Den lille grisen utmanade oss när han satt och hånflinade, säger förbundskapten Mylläri.

Svenskarna fick inget gehör för sitt missnöje efter skandalmatchen i går. När förbundskaptenen Leo Mylläri och Ara Abrahamian krävde svar från den schweiziske matchledaren Jean-Marc Petoud, fick de ett hånskratt till svar.

– Det känns för jävligt. Vi sa åt honom att han förstör brottningssporten när han gör så här. Den lille grisen utmanade oss när han satt och hånflinade.

”Det är hopplöst”

Svenskarna är inte bara missnöjda med situationen där italienaren utropas till segrare. Redan i den första perioden visade domarna att de var emot Abrahamian. Efter en minuts brottning lottas vem som ska hamna i parterre-underläge först. En boll ska dras ur en säck för att avgöra, innan Petoud drar upp bollen syns det på tv-bilderna tydligt hur han kollar ner i säcken.

– Fruktansvärt, han hjälper till att vinna perioden till italienaren, säger Mylläri, som försökte göra de övriga domarna uppmärksamma på fusket:

– Det är hopplöst. Säger man åt dem så säger de bara nej. Det kan inte vara roligt för italienaren att vinna på det här sättet heller.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN