”Jag känner mig väldigt osäker…”

Kalla om att ladda om efter OS

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT, PONTUS ORRE

Hon har fyra OS-medaljer i bagaget.

Frågan är om hon har kvar formen?

– Jag känner mig väldigt osäker, säger Charlotte Kalla.

Vad gör man när man kommer hem från sitt livs mest lyckade OS?

Charlotte Kalla åkte raka vägen hem för att ”landa”.

– Det var väldigt skönt att komma hem efter att ha varit på resande fot under en längre tid. Känns som jag behövde det, säger hon.

Har du hunnit smälta det som hände i Pyeongchang?

– Både ja och nej. Jag tror faktiskt jag behöver ännu mer tid. Det blir så speciellt när det finns tävlingar kvar att åka, man får liksom lov att ladda om och rikta fokus mot det som komma skall. Efter säsongen kommer det finnas gott om tid till att njuta.

Men lite måste du ändå ha njutit?

– Jo men absolut. Det är ju helt fantastiskt att komma hem från OS med fyra medaljer varav ett guld. Det var verkligen en häftig tid där borta, säger Kalla.

”Väldigt osäker”

Nu kastas hon tillbaka in i verkligheten. På söndagen väntar ännu en tremil, den här gången på klassisk mark i norska Holmenkollen – och frågan är om hon lyckats konservera formen från OS?

– Jag vet faktiskt inte. Jag känner mig väldigt osäker på det. Jag tror inte formtoppen som jag levde på under OS är kvar, däremot hoppas jag kunna hålla en hög lägstanivå. Det har varit ganska upp och ner sedan jag kom hem, men suget på att tävla är stort – sen får vi hoppas att kroppen kan spela med.

”Nya förutsättningar”

Charlotte Kalla hade ett fantastiskt OS som helhet, däremot blev tremilen i Pyeongchang en mindre lyckad historia.

Revanschsugen nu?

– Nja, jag har lämnat det loppet (tremilen i OS) bakom mig. Det är nya förutsättningar nu. Det är en utmanande och utslagsgivande bana här i ”Kollen”, så det gäller verkligen att kriga. Det brukar vara en härlig spänning i det här loppet, så jag ska försöka njuta av den, ta energin som den ger.

Ser du Marit Björgen som favorit?

– Ja, definitivt. Hon imponerade ju verkligen i OS och jag tippar att hon är sugen på att göra bra ifrån sig även i Holmenkollen, där hon ju vunnit massvis med gånger.

Och hur sugen är du på att knäcka henne på hennes hemmaplan?

– Jo men jag är väldigt sugen på att få till en bra prestation. Det känns viktigt att avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Charlotte Kalla.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE