Svensklaget Bukarest trea i Champions League

Publicerad 2018-05-13

Precis som förra året blev det en tredjeplats i handbollens Champions League för svensklaget CSM Bukarest.

Tränaren Per Johansson ledde det rumänska laget med den svenska landslagstrion Isabelle Gulldén, Nathalie Hagman och Sabina Jacobsen till seger mot ryska Rostov-Don med 31–30 (19–14).

Bukarest ryckte ifrån direkt och ledde som mest med åtta bollar, 13–5. Rostov-Don fick jobba i uppförsbacke men gjorde fem raka mål på sju minuter i mitten av andra halvlek fram till 25–25 – bara för att tappa till 27–30.

Gulldén gjorde fem mål och Jacobsen, som normalt bara spelar försvar, satte en boll. Hagman hittade inte in i målprotokollet.

Ungerska Györ, som besegrade Bukarest i semifinalen, försvarade titeln via 27–26 efter förlängning mot Vardar från Makedonien. Brasilianskan Eduarda Amorim kvitterade finalen till 20–20 med elva sekunder kvar av ordinarie tid och satte matchavgörande 27–25 i förlängningen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.