Tina Thörner sist i Dakarrallyt

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stoppades av elektroniken

Elektroniken stoppade Tina Thörner.

Hon är sist i Dakarrallyt.

I dag inledde Dakarrallyt i Sydamerika och dagens sträcka mellan Colon och Cordoba kortades ner en del på grund av regnskurar. Men för Tina Thörner och föraren Guerlain Chicherit var det en tuff inledning. BMW-teamet ligger sist, 57 minuter och 53 sekunder efter den ledande stallkompisen ledande Nani Roma, Spanien.

– Guerlain hade problem med elektroniken och vi måste lösa det, men jag är glad över att vårt team hade en bil som vann etappen, säger Sven Quandt, chef för BMW X-raid i ett pressmeddelande.

Carlos Sainz, VW, är tvåa i bilklassen två minuter och sju sekunder efter landsmannen Roma. Pelle Wallenthein och Olle Olsson är nästan 27 minuter efter Roma.

Berglund på 22-plats

I MC-klassen inledde Thomas Berglund säkert.

– Jag är nöjd med inledningen och det är skönt att vara igång, även om jag hade lite problem med bränslesystemet, men det ska vi tömma och rensa ur under natten, hälsar Thomas Berglund som är 22 efter den första dagen i ett pressmeddelande.

Han har tio minuter och 47 sekunder upp till sträcksegraren David Casteu. Annie Seel ligger på en 45:e plats, lite mer än 18 minuter efter ledaren. I dag fortsätter tävlingen mellan Cordoba och La Rioja i Argentina.

Publicerad: