Wibergs oro: ”Ser riktigt tunt ut”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Pernilla Wiberg är orolig.

Hon säger att det kommer bli riktigt jobbigt om fler väljer att hoppa av alpina landslaget.

– På slalomsidan har vi ju Jakobsen som knappt har kommit ner i år, säger hon.

– Jag vet att hennes roll är en expertroll, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

Två av alpinas stora namn har valt att sluta. Först meddelade Frida Hansdotter att hon lägger av. Sedan gav Mattias Hargin samma besked. Inte nog med det funderar André Myhrer och Matts Olsson att lägga skidorna på hyllan.

Det har fått Pernilla Wiberg att oroa sig.

”Vilka har vi då!?”

För SVT säger ”Pillan” att det kommer bli riktigt jobbigt om så blir fallet. Samtidigt valde hon att skicka en passning till Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mattias Rönngren

– Vi har ju Rönngren i storslalom som har tagit poäng en gång i år. That´s it! På slalomsidan har vi ju Jakobsen som knappt har kommit ner i år. Ska han vara med i ett världscuplag över huvud taget? Och vilka har vi då?, säger Wiberg.

När det var dags för VM-slalomen på herrsidan ställde två juniorer upp. Men framgångarna uteblev.

– Det ser riktigt tunt ut där, sa Wiberg.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristoffer Jakobsen

”Har rätt i sin sak”

Nu svarar alpinachefen Tommy Eliasson Winter. Han erkänner att de är mitt i en generationsväxling och att det ser betydligt bättre ut på damsidan än herrsidan.

– Vi är fullt medvetna om det. Jag kan inte tycka så mycket om det Wiberg säger. Jag vet att hennes roll är en expertroll. Hon har ju rätt i sin sak. Vi alla har och fyller olika roller. Hon får såklart tycka det och vara orolig om hon vill, säger han och fortsätter:

– Vi får inte glömma att vi har ett fartlag som är på uppgång. Vi har en tydlig plan till nästa OS (2022) som vi jobbar med och vi försöker hålla en stadig linje.

Inte första gången

Det är inte första gången Pernilla Wiberg går ut och ifrågasätter alpint landslaget. Under VM i Åre surnade Tommy Eliasson Winter till när han fick frågan om de har några verktyg för att kunna se vilka ungdomar som älskar fart.

– Pernilla, hur tänker du att man ska kunna se om ungdomar älskar fart? Det är en världsfrånvänd fråga. Det är helt orimligt, svarade Eliasson Winter.

Publicerad:

LÄS VIDARE