Norsk trippelsuccé – Lindström långt efter

Publicerad:

SPORTBLADET

Dubbelt Bö och Svendsen på pallen

Johannes Tignes Bö
Foto: AFP
Johannes Tignes Bö

Norge, Norge, Norge.

När Fredrik Lindström bommade sista skottet och slutade på en blygsam placering, visade norrmännen framfötterna i Ruhpolding.

Johannes Thingnes Bö vann, brorsan Tarjei Bö slutade tvåa och Emil Hegle Svendsen slutade trea.

Det blev ingen topp-placeringen den här gången heller för Fredrik Lindström. Efter ett felfritt första skytte kom han in till vallen med en topp tio-placering inom räckhåll. Men en bom i det sista skottet förstörde dagen och svensken var över minuten efter segraren.

– Ja, det var väl rätt bra egentligen. Det är väl avslutningen och hur jag sköt det sista skottet, men så är det. Ändå ett helt okej lopp, säger Fredrik Lindström till TV4.

– Det är så där när man går in i pricken och inte får iväg skottet direkt. Då är det bättre bryta men nu försökte jag lite längre. Jag siktade länge och så sköt jag ett dåligt skott helt enkelt. Jag skulle nog hellre tagit om.

Norsk trippelsuccé

För Norges del gick det bättre. Mycket bättre. Norrmännen hade fart under skidorna och hanterade bössan på bästa sätt. Vann loppet gjorde Johannes Thingnes Bö efter ett felfritt skytte på vallen. Storebror Tarjei Bö knep  andraplatsen fulländade den familjens dubbel i sprinten. Och efter att Emil Hegle Svendsen tagit sig in drygt sju sekunder efter på en tredje plats, var den norska trippeln ett faktum.

– Det är soft. Två bröder är först så det är klart att tyskarna och svenskarna inte tycker det är så kul, säger tvåan Tarjei Bö till TV4 efter brödernas succé.

Och resultatet öppnar för fler framskjutna placeringar för norrmännen när jaktstarten går av stapeln i Ruhpolding på lördag.

Publicerad: