Sverige fixade oavgjort mot Danmark

Publicerad 2016-01-26

Sverige tog en ny kämpapoäng när Mattias Zachrisson kvitterade mot Danmark med tio sekunder kvar av matchen.

Nu väntar ett rafflande avgörande om OS-kvalplatsen i morgon.

– Vi visar en jäkla moral, säger matchhjälten "Zache".

Sverige gjorde en jättematch mot Danmark, som hittills gått som tåget i EM.

Danskarna tog visserligen greppet om matchen direkt och hade en ledning med fem bollar i slutet av första halvlek.

Då utnyttjade Sverige en dansk utvisning och gjorde tre raka mål – till 13–15 i paus.

– Det känns jättebra. Vi kämpar jättebra. Vi måste bara fortsätta så här, sa Jonas Källman i paus.

"Zache" matchhjälte

Sverige, med framför allt Källman och Johan Jakobsson i spetsen, fortsatte att kämpa i den andra halvleken.

Och med en spelsugen Mattias Zachrisson som målvapen närmade sig svenskarna ännu mer.

Med två minuter kvar låg Sverige under med tre bollar – men "Zache" hade ännu mer att ge.

Han snodde bollar, gjorde mål från omöjliga vinklar – och sköt in 28–28 med tio sekunder kvar.

– Vi har minus tre, men vi visar en jäkla moral. Jag tycker att poängen är välförtjänt. Det känns jätteskönt, säger Zachrisson i TV3.

Sverige blev därmed första laget att knipa poäng från Danmark under turneringen – en viktig poäng i kampen om OS-kvalplatsen.

– Vi gör turneringens bästa match, säger Källman.

Avgörande väntar i morgon

Innan Sveriges match besegrade Spanien Ungern i samma grupp. Ett resultat som kan ligga Sverige i fatet – Spanien kan nämligen vara klart för semifinal redan innan mötet med Ryssland i morgon kväll, och därmed inte ha något att spela för i matchen mot Ryssland – som Spanien måste vinna för att hjälpa Sverige.