Bilden som berättar om idrottens storhet

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tröstande rivalen efter krossen

1 av 2 | Foto: TT
Nathalie Hagman tröstas av Kristina Kristiansen.

Värsta rivaler när matchen var igång.

Men när den danska slakten av Sverige i handbolls-VM var över möttes Kristina Kristiansen och Nathalie Hagman i en bild på som på många sätt sammanfattar idrottens storhet.

En handbollskarriärs höjdpunkt slutade i en av dess största besvikelser för Nathalie Hagman. Sverige försvann redan i åttondelsfinalen av handbolls-VM efter klara 19-26 mot hemmanationen Danmark.

Men det finns ett liv på andra sidan också.

I en tid när diskussionerna om effekterna av en förlust, den psykologiska betydelsen av tabeller och många idrottsföräldrars besatthet av att deras barn ska vinna diskuteras flitigt i Sverige är det uppfriskande med förebilder som hanterar sin idrott på rätt sätt.

Säger mer än målen

Som när Danmark slagit Sverige, gått till kvartsfinal i hemma-VM och den danska jätten Kristina Kristiansen mitt i euforin ser sin gamle lagkamrat från Holstebro Nathalie Hagman otröstlig. Istället för att fortsätta firandet omfamnar Kristiansen sin bittra fiende från matchen i en tröstande kram på stolarna intill planen.

En bild som på många sätt säger mer om idrottslig storhet, och sportens egentliga syfte, än de på Kristiansens tre mål i matchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE