Fernando Alonso tvåa i Dakarrallyt

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bernat Armangue / TT NYHETSBYRÅN

Den nionde dagen slog Fernando Alonso tillbaka.

Med en andraplats på den åttonde etappen av Dakarrallyt.

– Vi slog alla toppgubbarna, helt otroligt!

Det var en lättnad hos spanjoren som lämnat banracingen för att testa sina färdigheter i världens tuffaste rally. Han körde in på den näst snabbaste tiden efter den överraskande segraren Mathieu Serradori, Frankrike.

– Vi hade skador på ett däck, men annars så fungerade allt perfekt, säger Fernando Alonso till motorsporttotal.com och hyllade sin kartläsare Marc Coma.

– Han var fantastiskt! Vi hade fördelen att starta lite längre bak. Sanddynerna var svåra, men jag trivs allt bättre i den terrängen.

Sainz behåller ledningen i Dakarrallyt

Stephane Peterhansel lyckades bäst av de tre förarna som slåss om segern i tävlingen och han slutade nia, medan varken tvåan Nasser Al Attyah eller ledaren Carlos Sainz tog en plats bland de tio främsta. Det betyder att de tre förarna som slåss om segern kommer att starta tisdagens nionde etapp längre bak i fältet. Då ska de köra 800 km( 415 km specialsträcka) mellan Wadi Al-Dawasir och Haradh i Saudiarabien.

För mc-klassen ströks den åttonde etappen efter gårdagens dödsolycka, då Paulo Goncalves kraschade och skadade sig så svårt att han omkom under etappen.

– Jag insåg direkt att det var allvarligt och att han var svårt skadad, vi gjorde allt vi kunde för att få en reaktion från honom, och informerade tävlingsledningen förklarar kollegan Toby Pirce som var först på plats för motorsporttotal.

– Vi försökte allt, men han reagerade inte och vi bara hoppades på att helikoptern skulle komma så snabbt som möjligt.

Goncalves fördes till sjukhus och där han dödförklarades av läkarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE